Recenze sterilovaná jídlo - Adventure Menu
Zakoupeno: 16.09.2019
Vytvořeno: 21.09.2019
Aktualizováno: 01.04.2020
Dát jídlo do termosky je sice výborná možnost, jak si dát teplý oběd v místech, kde nejsou restaurace. Tak jako vše, to má však také své ale. Největší výhodou termosky je, že si do ní můžete dát to, na co máte chuť, respektive to, co je manželka ochotná vám uvařit. Největší nevýhodou je, že po snězení obsahu termosky, vám zbude termoska, která bude stále zabírat ten samý prostor, jako když byla plná. Její použití je tedy nejvhodnější při cestování autem, kdy nemusíte termosku nosit s sebou, ale necháte ji v kufru. Navíc čím déle je jídlo v termosce, tím více jeho teplota klesá. Další nevýhoda termosky je, že je použitelná pouze pro jednodenní akce. Co tedy dělat, když chcete strávit na střelnici nebo na výletě více jak jeden den, a přesto se nechcete vzdát teplého jídla? Je tady samozřejmě možnost v podobě vařiče a ešusu a přípravy jídla svépomocí. Když pominu, že ne každý umí vařit a že v takovýchto podmínkách jsou docela omezené možnosti toho, co si lze připravit. Tak nemusíte mít dostatek času na přípravu jídla. Navíc pokud půjdete pěšky, tak vše ponesete na sobě, včetně surovin, a dále budete potřebovat pitnou vodu pro přípravu většiny pokrmů. Takže i tato možnost není úplně ideální a stejně tak, jako termoska, se mi zdá vařič vhodnější spíše pro cestování autem. Pak je tu ale ještě možnost v podobě sterilovaných pokrmů od české firmy Adventure menu. Jedná se o hotové jídlo, které je uchovávané v tekutém stavu v uzavřeném sáčku. K ohřevu stačí další, větší a opakovatelně použitelný sáček, tzv. zipper bag, do kterého se vloží jednorázová 20g samoohřevná kapsle pro ohřev jednoho 400g jídla, nebo 50g kapsle pro dvě 400g jídla. Následně se do zipper bagu vloží sáček s jídlem. Pomocí odměrky v podobě sáčku od kapsle odměříte 60ml, respektive 150ml, jakékoli vody. Ano lze použít třeba i vodu z louže nebo z potoka a není tak třeba plýtvat pitnou vodu. Vodu nalijete do zipper bagu a potom ho uzavřete a po 12 minutách je jídlo ohřáté. Vyjmete sáček s jídlem, kapsli zahrabete a zipper bag uschováte pro příští použití. Proces ohřevu by měl dle výrobce fungovat za jakýchkoli klimatických podmínek a v jakékoli nadmořské výšce. V nabídce je několik různých druhů obědů/večeří, dále ale i svačiny, snídaně nebo 100% maso. Nabídka je poměrně široká a řekl bych, že každý si najde jídlo, které mu bude vyhovovat, včetně vegetariánů, veganů a alergiků. Zaručená trvanlivost uzavřeného jídla je 3 roky, ale dle informací na stránkách výrobce, mají vyzkoušeno, že i po 8 letech je jídlo čerstvé a vhodné ke konzumaci. Sáčky s jídlem nevyžadují žádné speciální podmínky pro dlouhodobé skladování, stačí uchovat v temném a suchém prostředí a rozsahu teplot 0-30°C. Cena hlavních jídel se pohybuje od 170 do 190Kč a 20g kapsle vyjde na 45Kč. Takže ani cenově není jídlo od Adventure menu nijak zvlášť drahé. Mě osobně se nejvíce použití Adventure menu líbí pro více denní akce. Do batohu zabalíte na každý den jedno jídlo a jednu kapsli a každý den se vám sníží hmotnost batohu o 420g. Teplé jídlo máte do čtvrt hodiny, kdykoli si vzpomenete a ohřát si ho můžete kdekoli. Stejně tak i na celodenní výlet po horách, ať už na kole či pěšky je Adventure menu ideální. A úplně není špatná ani myšlenka mít doma několik chodů pro strýčka příhodu. Já jsem se s výrobky Adventure menu pravidelně setkával na střeleckých kurzech a celodenních trénincích, kdy se tam vždy našel alespoň jeden člověk, který měl oběd právě od této firmy. Protože jsem člověk zvídavý, tak jsem zjišťoval, jak to funguje, jak to chutná a jak jsou s tím spokojení. Nikdy jsem se nesetkal s žádným negativním ohlasem. Vlastně si vzpomínám jen na jednu věcnou připomínku. Když si balíte sebou Adventure menu, tak zabalíte jídlo, kapsli a zipper bag. No, a ještě nesmíte zapomenout na lžíci, protože bez ní se ohřáté jídlo ze sáčku jí opravdu špatně. Po nějakém čase jsem se rozhodl, že vyzkouším, jestli to, co uvádí výrobce je pravda, a hlavně jestli jsou jídla nejen poživatelná, ale i dobrá, a to i pro takového mlsouna jako jsem já. A také zda jedna porce stačí, aby nasytila dospělého chlapa. Nakoupil jsem sadu pěti 20g kapslí a zipper bag a z hlavních jídel jsem si vybral: kuře na divoko s rýží, hovězí guláš s bramborem, jelení ragů s bramborovými špalíčky, kuřecí po zahradnicku s fazolemi a pikantní kotlík s bulgurem. Ještě jsem se zeptal prodavače, zda se to dá jíst. Ten mě ujistil, že jídla jsou dobrá jako od maminky. Byl jsem hodně zvědavý, zda tomu tak skutečně je. Počkal jsem si na celodenní tréninky, kde jsem chtěl jídla postupně otestovat. Pokud možno při různých teplotách, což by vzhledem k blížícímu se podzimu neměl být problém. Snažil jsem se dodržovat stále stejný postup. Sáček s jídlem jsem měl vždy venku, tak aby měl přibližně stejnou teplotu, jako byla venkovní teplota. Při ohřevu jsem postupoval přesně podle návodu. Tzn., že jsem vyjmul ze sáčku samoohřevnou kapsli a vložil ji na dno zipper bagu. Na kapsli jsem postavil sáček s jídlem. V sáčku od kapsle jsem odměřil přesně 60ml vody a nalil ho do zipper bagu a ten jsem následně uzavřel. Při ohřevu jsem nechával zipper bag nezakrytý na zemi. Počkal jsem 12 minut a poté jsem jídlo vyndal ze zipper bagu, otevřel, promíchal a jal se ochutnávat. Sáček s kapslí, stejně tak sáček, ve kterém je jídlo, lze snadno otevřít bez nutnosti použití jakéhokoli nástroje. Voda, kterou nalijete do zipper bagu se téměř všechna přemění na páru, která následně ohřívá jídlo. Jídla jsem hodnotil podobně jako ve škole: 1=luxusní, 2=velmi dobré, 3=ušlo to, 4=dalo by se na tom přežít, 5=nedá se to jíst, nedojedl jsem. Jako první jsem se rozhodl vyzkoušet kuře na divoko s rýží. Venkovní teplota: 21°C, teplota jídla po ohřátí a promíchání: 53°C. Konzistence jídla byla spíše kašovitá. Maso dobré, nakrájené na menší kousky. Rýže mírně tužší. Omáčku nebylo třeba dosolovat, ale bylo jí tam až moc. Osobně bych snesl o třetinu více rýže, tím by se zlepšil poměr rýže vůči omáčce, a tím jak by se zvětšila porce, tak bych měl snad lepší pocit zasycení. Velikostně je to taková dietní porce. Možná by stačilo do sáčku s jídlem si po ohřátí nakrájet krajíc chleba, nebo ho přikusovat. Jídlo se samoohřevem ohřálo na teplotu, že ho bylo možné rovnou jíst. Čekal jsem, že se ohřeje více. Vzhledem k tomu, že venku bylo 21°C a jídlo se ohřálo na 53°C, tak jsem byl zvědavý, na kolik se ohřeje při výrazně nižších teplotách v dešti a na sněhu. Jídlo jsem snědl celé, ale že bych mohl říct, že by bylo jako od maminky, tak to tedy rozhodně ne. Spíše mi to připomínalo závodní kantýnu, nebo ještě více vojenskou stravu z dob mého mládí. Umím si představit, že bych si ho dal znovu (s chlebem navíc), ale že bych se na něj obzvlášť těšil, to říct nemohu. Proto ho hodnotím známkou 3. 10/2019 Další na řadu přišel hovězí guláš s bramborem. Venkovní teplota: 15°C, teplota jídla po ohřátí a promíchání: 51°C. Větší kousky brambor. Maso dobré, vůbec nebylo tuhé. Omáčky bylo opět více, než by bylo třeba. Tentokrát jsem s tím ale již počítal a vzal jsem si sebou dva krajíce chleba. Takže jsem byl po jídle více nasycený. Velikost porce byla jinak stejně dietní jako poprvé. Guláš byl dobře ochucený a nebylo nutné ho dosolovat. Určitě jsem si na guláši pochutnal více než na kuřeti na divoko a neváhal bych, dát si ho znovu. Proto ho hodnotím známkou 2-3. 11/2019 Potom jelení ragů s bramborovými špalíčky. Venkovní teplota: 8°C, teplota jídla po ohřátí a promíchání: 35°C. Musím říct, že jsem byl hodně na rozpacích, protože jídlo bylo po ohřátí v podstatě studené. Nevím, jestli byla vadná kapsle, nebo jestli jsem ji do zipper bagu špatně vložil. Co se týče jídla, tak mě tentokrát příjemně překvapilo. Špalíčky byly z bramborového těsta, jelení maso dobré, měkké a omáčky, tak akorát. Opět nebylo jídlo třeba dochucovat. Stejně tak jako v předchozím případě jsem měl s sebou dva krajíce chleba, takže jsem se dostatečně nasytil. Když pominu, problém s ohřevem, tak mi ze všech třech jídel, jelení ragů, chutnalo nejvíce. Takže známka 2. 01/2020 Dále kuřecí po zahradnicku s fazolemi. Venkovní teplota: 0°C, teplota jídla po ohřátí a promíchání: 42°C. Po předchozí zkušenosti, jsem si dával pozor, zda vkládám kapsli do zipper bagu správně. I tentokrát trvalo poměrně dlouho, než se samo ohřev spustil, a tak jsem pro jistotu 12 minut pro ohřev, začal měřit až od tohoto okamžiku. Bohužel ani tentokrát jídlo nebylo obzvlášť teplé. Jinak jídlo bylo spíše průměr. Zelenina nebyla rozvařená a fazole bylo měkké, ale v porci bylo znatelně méně masa než v předchozích jídlech. Jídlo nebylo třeba dochucovat a spolu se dvěma krajíci chleba, mě porce zasytila. Známka 3. 04/2020 A nakonec pikantní kotlík s bulgurem. Venkovní teplota: 13°C, teplota jídla po ohřátí a promíchání: 52°C. Ohřev jídla proběhl standardně. Tedy jídlo se ohřálo, ale že by bylo nějak zvlášť horké, to se říct nedá. Chuťově mě ale bulgur příjemně překvapil. Konzistencí se toto jídlo hodně podobalo prvně testovanému pokrmu. Tzn., že konzistence byla spíše kašovitá. Tentokrát bych řekl, že bylo v porci i poněkud méně masa. Jinak ale co se týče chuti, tak bylo vše v naprostém pořádku. Proto ho hodnotím známkou 2-3. Závěrem bych rád ještě udělal celkové hodnocení výrobků firmy Adventure menu. Myslím si, že aby hodnocení bylo spravedlivé, tak je nutné, rozdělit ho na dvě části: ohřev a jídlo. Co se týče ohřevu, tak ten mě docela zklamal. Přesto, že jsem vždy postupoval přesně podle pokynů výrobce, tak teplota ohřátého jídla nebyla nijak zvlášť vysoká. A to i přesto, že jsem jídlo neohříval za nějaké velké zimy. Bylo by asi zbytečné se jídlo pokoušet ohřát třeba při -10°C. Chápu, že tento druh ohřevu má své limity, ale podle toho, jak je výrobcem prezentován, tak bych čekal více. Pokud by někdo snad chtěl namítat, že jsem měl prošlé nebo nevhodně skladované kapsle. Tak musím dodat, že jsem je kupoval od distributora firmy Adventure menu a skladoval jsem je dle instrukcí výrobce. Navíc jsem je doma ani moc dlouho neměl. V létě si určitě vystačíte se samoohřevem. V zimě bych se na něj ale nespoléhal. Raději bych si sebou vzal vařič a jídlo si ohřál v horké lázni, nebo přímo vysypané do ešusu. Co se týče jídla samotného, tak tam jsem byl spíše spokojený. Je pravda, že porce se mi zdály menší, ale to může být tím, že mám větší spotřebu, než je nutné. Také je pravda, že je strava spíše kašovitější, ale to může být i proto, aby ji samoohřev lépe ohřál. Chuti ale rozhodně není co vytknout. Jídla není třeba dosolovat ani připepřovat. Každé jídlo mělo svoji specifickou chuť. Tedy žádnou univerzální jednu, kterou by měla všechna jídla. Maso bylo vždy měkké, mělo i pěknou barvu a většinou ho bylo i dost. Pokud se vydáváte na pár dnů někam mimo civilizaci, kde nebudete mít kam si zajít na jídlo, tak výrobky firmy Adventure menu, mohou být zajímavou alternativou. Vojta
Vytvořeno: 21.09.2019
Aktualizováno: 01.04.2020
Dát jídlo do termosky je sice výborná možnost, jak si dát teplý oběd v místech, kde nejsou restaurace. Tak jako vše, to má však také své ale. Největší výhodou termosky je, že si do ní můžete dát to, na co máte chuť, respektive to, co je manželka ochotná vám uvařit. Největší nevýhodou je, že po snězení obsahu termosky, vám zbude termoska, která bude stále zabírat ten samý prostor, jako když byla plná. Její použití je tedy nejvhodnější při cestování autem, kdy nemusíte termosku nosit s sebou, ale necháte ji v kufru. Navíc čím déle je jídlo v termosce, tím více jeho teplota klesá. Další nevýhoda termosky je, že je použitelná pouze pro jednodenní akce. Co tedy dělat, když chcete strávit na střelnici nebo na výletě více jak jeden den, a přesto se nechcete vzdát teplého jídla? Je tady samozřejmě možnost v podobě vařiče a ešusu a přípravy jídla svépomocí. Když pominu, že ne každý umí vařit a že v takovýchto podmínkách jsou docela omezené možnosti toho, co si lze připravit. Tak nemusíte mít dostatek času na přípravu jídla. Navíc pokud půjdete pěšky, tak vše ponesete na sobě, včetně surovin, a dále budete potřebovat pitnou vodu pro přípravu většiny pokrmů. Takže i tato možnost není úplně ideální a stejně tak, jako termoska, se mi zdá vařič vhodnější spíše pro cestování autem. Pak je tu ale ještě možnost v podobě sterilovaných pokrmů od české firmy Adventure menu. Jedná se o hotové jídlo, které je uchovávané v tekutém stavu v uzavřeném sáčku. K ohřevu stačí další, větší a opakovatelně použitelný sáček, tzv. zipper bag, do kterého se vloží jednorázová 20g samoohřevná kapsle pro ohřev jednoho 400g jídla, nebo 50g kapsle pro dvě 400g jídla. Následně se do zipper bagu vloží sáček s jídlem. Pomocí odměrky v podobě sáčku od kapsle odměříte 60ml, respektive 150ml, jakékoli vody. Ano lze použít třeba i vodu z louže nebo z potoka a není tak třeba plýtvat pitnou vodu. Vodu nalijete do zipper bagu a potom ho uzavřete a po 12 minutách je jídlo ohřáté. Vyjmete sáček s jídlem, kapsli zahrabete a zipper bag uschováte pro příští použití. Proces ohřevu by měl dle výrobce fungovat za jakýchkoli klimatických podmínek a v jakékoli nadmořské výšce. V nabídce je několik různých druhů obědů/večeří, dále ale i svačiny, snídaně nebo 100% maso. Nabídka je poměrně široká a řekl bych, že každý si najde jídlo, které mu bude vyhovovat, včetně vegetariánů, veganů a alergiků. Zaručená trvanlivost uzavřeného jídla je 3 roky, ale dle informací na stránkách výrobce, mají vyzkoušeno, že i po 8 letech je jídlo čerstvé a vhodné ke konzumaci. Sáčky s jídlem nevyžadují žádné speciální podmínky pro dlouhodobé skladování, stačí uchovat v temném a suchém prostředí a rozsahu teplot 0-30°C. Cena hlavních jídel se pohybuje od 170 do 190Kč a 20g kapsle vyjde na 45Kč. Takže ani cenově není jídlo od Adventure menu nijak zvlášť drahé. Mě osobně se nejvíce použití Adventure menu líbí pro více denní akce. Do batohu zabalíte na každý den jedno jídlo a jednu kapsli a každý den se vám sníží hmotnost batohu o 420g. Teplé jídlo máte do čtvrt hodiny, kdykoli si vzpomenete a ohřát si ho můžete kdekoli. Stejně tak i na celodenní výlet po horách, ať už na kole či pěšky je Adventure menu ideální. A úplně není špatná ani myšlenka mít doma několik chodů pro strýčka příhodu. Já jsem se s výrobky Adventure menu pravidelně setkával na střeleckých kurzech a celodenních trénincích, kdy se tam vždy našel alespoň jeden člověk, který měl oběd právě od této firmy. Protože jsem člověk zvídavý, tak jsem zjišťoval, jak to funguje, jak to chutná a jak jsou s tím spokojení. Nikdy jsem se nesetkal s žádným negativním ohlasem. Vlastně si vzpomínám jen na jednu věcnou připomínku. Když si balíte sebou Adventure menu, tak zabalíte jídlo, kapsli a zipper bag. No, a ještě nesmíte zapomenout na lžíci, protože bez ní se ohřáté jídlo ze sáčku jí opravdu špatně. Po nějakém čase jsem se rozhodl, že vyzkouším, jestli to, co uvádí výrobce je pravda, a hlavně jestli jsou jídla nejen poživatelná, ale i dobrá, a to i pro takového mlsouna jako jsem já. A také zda jedna porce stačí, aby nasytila dospělého chlapa. Nakoupil jsem sadu pěti 20g kapslí a zipper bag a z hlavních jídel jsem si vybral: kuře na divoko s rýží, hovězí guláš s bramborem, jelení ragů s bramborovými špalíčky, kuřecí po zahradnicku s fazolemi a pikantní kotlík s bulgurem. Ještě jsem se zeptal prodavače, zda se to dá jíst. Ten mě ujistil, že jídla jsou dobrá jako od maminky. Byl jsem hodně zvědavý, zda tomu tak skutečně je. Počkal jsem si na celodenní tréninky, kde jsem chtěl jídla postupně otestovat. Pokud možno při různých teplotách, což by vzhledem k blížícímu se podzimu neměl být problém. Snažil jsem se dodržovat stále stejný postup. Sáček s jídlem jsem měl vždy venku, tak aby měl přibližně stejnou teplotu, jako byla venkovní teplota. Při ohřevu jsem postupoval přesně podle návodu. Tzn., že jsem vyjmul ze sáčku samoohřevnou kapsli a vložil ji na dno zipper bagu. Na kapsli jsem postavil sáček s jídlem. V sáčku od kapsle jsem odměřil přesně 60ml vody a nalil ho do zipper bagu a ten jsem následně uzavřel. Při ohřevu jsem nechával zipper bag nezakrytý na zemi. Počkal jsem 12 minut a poté jsem jídlo vyndal ze zipper bagu, otevřel, promíchal a jal se ochutnávat. Sáček s kapslí, stejně tak sáček, ve kterém je jídlo, lze snadno otevřít bez nutnosti použití jakéhokoli nástroje. Voda, kterou nalijete do zipper bagu se téměř všechna přemění na páru, která následně ohřívá jídlo. Jídla jsem hodnotil podobně jako ve škole: 1=luxusní, 2=velmi dobré, 3=ušlo to, 4=dalo by se na tom přežít, 5=nedá se to jíst, nedojedl jsem. Jako první jsem se rozhodl vyzkoušet kuře na divoko s rýží. Venkovní teplota: 21°C, teplota jídla po ohřátí a promíchání: 53°C. Konzistence jídla byla spíše kašovitá. Maso dobré, nakrájené na menší kousky. Rýže mírně tužší. Omáčku nebylo třeba dosolovat, ale bylo jí tam až moc. Osobně bych snesl o třetinu více rýže, tím by se zlepšil poměr rýže vůči omáčce, a tím jak by se zvětšila porce, tak bych měl snad lepší pocit zasycení. Velikostně je to taková dietní porce. Možná by stačilo do sáčku s jídlem si po ohřátí nakrájet krajíc chleba, nebo ho přikusovat. Jídlo se samoohřevem ohřálo na teplotu, že ho bylo možné rovnou jíst. Čekal jsem, že se ohřeje více. Vzhledem k tomu, že venku bylo 21°C a jídlo se ohřálo na 53°C, tak jsem byl zvědavý, na kolik se ohřeje při výrazně nižších teplotách v dešti a na sněhu. Jídlo jsem snědl celé, ale že bych mohl říct, že by bylo jako od maminky, tak to tedy rozhodně ne. Spíše mi to připomínalo závodní kantýnu, nebo ještě více vojenskou stravu z dob mého mládí. Umím si představit, že bych si ho dal znovu (s chlebem navíc), ale že bych se na něj obzvlášť těšil, to říct nemohu. Proto ho hodnotím známkou 3. 10/2019 Další na řadu přišel hovězí guláš s bramborem. Venkovní teplota: 15°C, teplota jídla po ohřátí a promíchání: 51°C. Větší kousky brambor. Maso dobré, vůbec nebylo tuhé. Omáčky bylo opět více, než by bylo třeba. Tentokrát jsem s tím ale již počítal a vzal jsem si sebou dva krajíce chleba. Takže jsem byl po jídle více nasycený. Velikost porce byla jinak stejně dietní jako poprvé. Guláš byl dobře ochucený a nebylo nutné ho dosolovat. Určitě jsem si na guláši pochutnal více než na kuřeti na divoko a neváhal bych, dát si ho znovu. Proto ho hodnotím známkou 2-3. 11/2019 Potom jelení ragů s bramborovými špalíčky. Venkovní teplota: 8°C, teplota jídla po ohřátí a promíchání: 35°C. Musím říct, že jsem byl hodně na rozpacích, protože jídlo bylo po ohřátí v podstatě studené. Nevím, jestli byla vadná kapsle, nebo jestli jsem ji do zipper bagu špatně vložil. Co se týče jídla, tak mě tentokrát příjemně překvapilo. Špalíčky byly z bramborového těsta, jelení maso dobré, měkké a omáčky, tak akorát. Opět nebylo jídlo třeba dochucovat. Stejně tak jako v předchozím případě jsem měl s sebou dva krajíce chleba, takže jsem se dostatečně nasytil. Když pominu, problém s ohřevem, tak mi ze všech třech jídel, jelení ragů, chutnalo nejvíce. Takže známka 2. 01/2020 Dále kuřecí po zahradnicku s fazolemi. Venkovní teplota: 0°C, teplota jídla po ohřátí a promíchání: 42°C. Po předchozí zkušenosti, jsem si dával pozor, zda vkládám kapsli do zipper bagu správně. I tentokrát trvalo poměrně dlouho, než se samo ohřev spustil, a tak jsem pro jistotu 12 minut pro ohřev, začal měřit až od tohoto okamžiku. Bohužel ani tentokrát jídlo nebylo obzvlášť teplé. Jinak jídlo bylo spíše průměr. Zelenina nebyla rozvařená a fazole bylo měkké, ale v porci bylo znatelně méně masa než v předchozích jídlech. Jídlo nebylo třeba dochucovat a spolu se dvěma krajíci chleba, mě porce zasytila. Známka 3. 04/2020 A nakonec pikantní kotlík s bulgurem. Venkovní teplota: 13°C, teplota jídla po ohřátí a promíchání: 52°C. Ohřev jídla proběhl standardně. Tedy jídlo se ohřálo, ale že by bylo nějak zvlášť horké, to se říct nedá. Chuťově mě ale bulgur příjemně překvapil. Konzistencí se toto jídlo hodně podobalo prvně testovanému pokrmu. Tzn., že konzistence byla spíše kašovitá. Tentokrát bych řekl, že bylo v porci i poněkud méně masa. Jinak ale co se týče chuti, tak bylo vše v naprostém pořádku. Proto ho hodnotím známkou 2-3. Závěrem bych rád ještě udělal celkové hodnocení výrobků firmy Adventure menu. Myslím si, že aby hodnocení bylo spravedlivé, tak je nutné, rozdělit ho na dvě části: ohřev a jídlo. Co se týče ohřevu, tak ten mě docela zklamal. Přesto, že jsem vždy postupoval přesně podle pokynů výrobce, tak teplota ohřátého jídla nebyla nijak zvlášť vysoká. A to i přesto, že jsem jídlo neohříval za nějaké velké zimy. Bylo by asi zbytečné se jídlo pokoušet ohřát třeba při -10°C. Chápu, že tento druh ohřevu má své limity, ale podle toho, jak je výrobcem prezentován, tak bych čekal více. Pokud by někdo snad chtěl namítat, že jsem měl prošlé nebo nevhodně skladované kapsle. Tak musím dodat, že jsem je kupoval od distributora firmy Adventure menu a skladoval jsem je dle instrukcí výrobce. Navíc jsem je doma ani moc dlouho neměl. V létě si určitě vystačíte se samoohřevem. V zimě bych se na něj ale nespoléhal. Raději bych si sebou vzal vařič a jídlo si ohřál v horké lázni, nebo přímo vysypané do ešusu. Co se týče jídla samotného, tak tam jsem byl spíše spokojený. Je pravda, že porce se mi zdály menší, ale to může být tím, že mám větší spotřebu, než je nutné. Také je pravda, že je strava spíše kašovitější, ale to může být i proto, aby ji samoohřev lépe ohřál. Chuti ale rozhodně není co vytknout. Jídla není třeba dosolovat ani připepřovat. Každé jídlo mělo svoji specifickou chuť. Tedy žádnou univerzální jednu, kterou by měla všechna jídla. Maso bylo vždy měkké, mělo i pěknou barvu a většinou ho bylo i dost. Pokud se vydáváte na pár dnů někam mimo civilizaci, kde nebudete mít kam si zajít na jídlo, tak výrobky firmy Adventure menu, mohou být zajímavou alternativou. Vojta
© 2018-2025 Recenze NEJEN střeleckých kurzůDesign by VP