Recenze termoska Esbit 0,75l
Zakoupeno: 18.01.2019
Vytvořeno: 01.10.2019
Aktualizováno: 01.06.2022
Jen nedlouho poté co jsem si pořídil termosku na nápoje Esbit, jsem se rozhodl pořídit si i termosku na jídlo. Protože s první jmenovanou jsem byl spokojený, tak jsem si termosku na jídlo pořídil od stejné firmy. V podstatě se jedná o stejnou termosku, jako je termoska na pití, jen je nižší a širší, aby se do ní mohly lépe vkládat a z ní vyjímat pokrmy. Díky širokému otvoru je rovněž snazší mytí termosky. Termoska se vyrábí pouze v jedné velikosti a to 0,75l. Termosku na jídlo jsem si objednal ve stejném barevném provedení jako termosku na nápoje, protože v zelené vypadá opravdu dobře. Rovněž se jedná o dvoustěnnou vakuovou termosku vyrobenou z nerez oceli, která má vnitřní stěny pokryty vrstvou stříbra zvyšující izolační vlastnosti. Vnitřní povrch termosky je antibakteriální a zabraňuje usazování kalu. Vyrábí se ve třech barevných provedeních: bílém, zeleném a černém. Povrch termosky má lehce protiskluzový povrch a příjemně se drží. Součástí balení je šroubovací uzávěr s ventilem pro upouštění tlaku a víčko, které se dá použít jako jídelní miska. Průměr těla termosky je 10,8cm a výška 16cm. Termoska váží 470g. Horní víčko jde dobře odšroubovat, ale nehrozí, že by se samo povolilo. Výrobce udává, že pokud do termosky nalijete vodu o teplotě 98°C, tak při okolní teplotě vzduchu 20°C, bude mít voda v termosce po šesti hodinách 70°C, po dvanácti 60°C a po čtyřiadvaceti 40°C. Vzhledem k tomu, že se jedná o termosku na jídlo, tak jsou to docela slušné hodnoty. Objem termosky 750ml je naprosto dostatečný na oběd pro jednu osobu. Samozřejmě, že jsem si připravil reálný test termosky na jídlo. Pro tento test jsem si vybral čtyři teploty, při kterých mi přišlo použití termosky nejvíce smysluplné. -10°C, 0°C, +10°C a +20°C. Test probíhal vždy stejně. Nejprve jsem předehřál termosku (na 5 minut jsem do ní nalil vařící vodu z rychlovarné konvice o teplotě 96°C a zavřel uzávěr i víčko), po uplynulém čase jsem vodu z termosky vylil, dosucha vytřel vnitřek termosky a dal do ní jednu porci ohřátého jídla. Potom jsem umístil termosku ven, vedle ní dal teploměr pro kontrolu venkovní teploty a nařídil si budíka, tak aby zazvonil za 6 hodin. Předpokládal jsem použití termosky, pro uchování teplého jídla k obědu, a na to mi 6 hodin přišlo dostatečných. Po uplynutí stanoveného času, jsem laboratorním teploměrem se stupnicí do 110°C, změřil teplotu jídla v termosce. Teplotu jídla v termosce jsem měřil vždy tak, aby teploměr byl přibližně uprostřed. Pro test jsem vybral tři rozdílná jídla, při jejichž konzumaci není potřeba používat nůž a vystačíte si se lžící. Polévku, těstoviny s vajíčkem a rýži s omáčkou a masem. Referenční teplota polévky 63°C. Referenční teplota těstovin s vajíčkem 64°C. Referenční teplota rýže s omáčkou 58°C. Jedná se o přibližné teploty, při kterých lze tyto pokrmy již jíst. Test č.1: -10°C, 6 hodin, polévka ...°C/...°C, těstoviny ...°C/...°C, rýže ...°C/...°C. (teplota pokrmu při vkládání do termosky/teplota pokrmu po šesti hodinách) - bude doplněno 2024-2025 Test č.2: 0°C, 6 hodin, polévka 79°C/54°C, těstoviny 74°C/33°C, rýže 77°C/52°C. (teplota pokrmu při vkládání do termosky/teplota pokrmu po šesti hodinách) Test č.3: +10°C, 6 hodin, polévka 80°C/58°C, těstoviny 73°C/42°C, rýže 77°C/52°C. (teplota pokrmu při vkládání do termosky/teplota pokrmu po šesti hodinách) Test č.4: +20°C, 6 hodin, polévka 81°C/61°C, těstoviny 74°C/43°C, rýže 73°C/56°C. (teplota pokrmu při vkládání do termosky/teplota pokrmu po šesti hodinách) Teoreticky, dle informací výrobce by po šesti hodinách teplota tekutiny v termosce, měla být 70°C. Zkusil jsem tedy další test. Předehřál jsem termosku, nalil do ní novou vařící vodu, zavřel uzávěr a víčko a nechal termosku šest hodin při pokojové teplotě 20°C. Po šesti hodinách jsem změřil teplotu vody v termosce a ta byla 69°C. Poslední test, kterému jsem termosku podrobil, byl test těsnosti. Test probíhal následovně: do termosky jsem nalil vařící vodu, zavřel uzávěr a občas s ní zatřepal. Svrchní víčko jsem tentokrát nenasazoval. Termosku jsem položil na bok na suchou podložku a po 30 minutách zkontroloval, zda nedošlo k úniku. Potom jsem termosku na 30 minut přetočil uzávěrem dolů a po uplynulém čase provedl kontrolu. Uzávěr těsnil ve všech polohách a ani okolo ventilu ve víčku, neunikla ani kapka. Termoska Esbit plní naprosto spolehlivě svoji funkci. Tu lze ještě umocnit, správným výběrem a množstvím potraviny, kterou budete do termosky vkládat. Zjednodušeně se dá říct, že čím je potravina více tekutá, tím se dá ohřát na vyšší teplotu a díky tomu bude mít vyšší teplotu v termosce. Např. polévku můžete přivést až k bodu varu, což se vám u těstovin asi nepodaří, a tak je tedy vhodnější. Druhá a neméně důležitá věc je, kolik potraviny v termosce je. Při testu jsem do termosky vždy dal jednu porci, tzn., že termoska nebyla zcela plná a vždy tak 1/5 objemu připadala na vzduch. Tento vzduch pak urychluje chladnutí obsahu termosky. Pokud chcete, aby pokrm byl co nejvíce teplý, tak je více než vhodné termosku naplnit, tak aby byla plná až po víčko a obsahovala co nejméně vzduchu. Vojta
Vytvořeno: 01.10.2019
Aktualizováno: 01.06.2022
Jen nedlouho poté co jsem si pořídil termosku na nápoje Esbit, jsem se rozhodl pořídit si i termosku na jídlo. Protože s první jmenovanou jsem byl spokojený, tak jsem si termosku na jídlo pořídil od stejné firmy. V podstatě se jedná o stejnou termosku, jako je termoska na pití, jen je nižší a širší, aby se do ní mohly lépe vkládat a z ní vyjímat pokrmy. Díky širokému otvoru je rovněž snazší mytí termosky. Termoska se vyrábí pouze v jedné velikosti a to 0,75l. Termosku na jídlo jsem si objednal ve stejném barevném provedení jako termosku na nápoje, protože v zelené vypadá opravdu dobře. Rovněž se jedná o dvoustěnnou vakuovou termosku vyrobenou z nerez oceli, která má vnitřní stěny pokryty vrstvou stříbra zvyšující izolační vlastnosti. Vnitřní povrch termosky je antibakteriální a zabraňuje usazování kalu. Vyrábí se ve třech barevných provedeních: bílém, zeleném a černém. Povrch termosky má lehce protiskluzový povrch a příjemně se drží. Součástí balení je šroubovací uzávěr s ventilem pro upouštění tlaku a víčko, které se dá použít jako jídelní miska. Průměr těla termosky je 10,8cm a výška 16cm. Termoska váží 470g. Horní víčko jde dobře odšroubovat, ale nehrozí, že by se samo povolilo. Výrobce udává, že pokud do termosky nalijete vodu o teplotě 98°C, tak při okolní teplotě vzduchu 20°C, bude mít voda v termosce po šesti hodinách 70°C, po dvanácti 60°C a po čtyřiadvaceti 40°C. Vzhledem k tomu, že se jedná o termosku na jídlo, tak jsou to docela slušné hodnoty. Objem termosky 750ml je naprosto dostatečný na oběd pro jednu osobu. Samozřejmě, že jsem si připravil reálný test termosky na jídlo. Pro tento test jsem si vybral čtyři teploty, při kterých mi přišlo použití termosky nejvíce smysluplné. -10°C, 0°C, +10°C a +20°C. Test probíhal vždy stejně. Nejprve jsem předehřál termosku (na 5 minut jsem do ní nalil vařící vodu z rychlovarné konvice o teplotě 96°C a zavřel uzávěr i víčko), po uplynulém čase jsem vodu z termosky vylil, dosucha vytřel vnitřek termosky a dal do ní jednu porci ohřátého jídla. Potom jsem umístil termosku ven, vedle ní dal teploměr pro kontrolu venkovní teploty a nařídil si budíka, tak aby zazvonil za 6 hodin. Předpokládal jsem použití termosky, pro uchování teplého jídla k obědu, a na to mi 6 hodin přišlo dostatečných. Po uplynutí stanoveného času, jsem laboratorním teploměrem se stupnicí do 110°C, změřil teplotu jídla v termosce. Teplotu jídla v termosce jsem měřil vždy tak, aby teploměr byl přibližně uprostřed. Pro test jsem vybral tři rozdílná jídla, při jejichž konzumaci není potřeba používat nůž a vystačíte si se lžící. Polévku, těstoviny s vajíčkem a rýži s omáčkou a masem. Referenční teplota polévky 63°C. Referenční teplota těstovin s vajíčkem 64°C. Referenční teplota rýže s omáčkou 58°C. Jedná se o přibližné teploty, při kterých lze tyto pokrmy již jíst. Test č.1: -10°C, 6 hodin, polévka ...°C/...°C, těstoviny ...°C/...°C, rýže ...°C/...°C. (teplota pokrmu při vkládání do termosky/teplota pokrmu po šesti hodinách) - bude doplněno 2024-2025 Test č.2: 0°C, 6 hodin, polévka 79°C/54°C, těstoviny 74°C/33°C, rýže 77°C/52°C. (teplota pokrmu při vkládání do termosky/teplota pokrmu po šesti hodinách) Test č.3: +10°C, 6 hodin, polévka 80°C/58°C, těstoviny 73°C/42°C, rýže 77°C/52°C. (teplota pokrmu při vkládání do termosky/teplota pokrmu po šesti hodinách) Test č.4: +20°C, 6 hodin, polévka 81°C/61°C, těstoviny 74°C/43°C, rýže 73°C/56°C. (teplota pokrmu při vkládání do termosky/teplota pokrmu po šesti hodinách) Teoreticky, dle informací výrobce by po šesti hodinách teplota tekutiny v termosce, měla být 70°C. Zkusil jsem tedy další test. Předehřál jsem termosku, nalil do ní novou vařící vodu, zavřel uzávěr a víčko a nechal termosku šest hodin při pokojové teplotě 20°C. Po šesti hodinách jsem změřil teplotu vody v termosce a ta byla 69°C. Poslední test, kterému jsem termosku podrobil, byl test těsnosti. Test probíhal následovně: do termosky jsem nalil vařící vodu, zavřel uzávěr a občas s ní zatřepal. Svrchní víčko jsem tentokrát nenasazoval. Termosku jsem položil na bok na suchou podložku a po 30 minutách zkontroloval, zda nedošlo k úniku. Potom jsem termosku na 30 minut přetočil uzávěrem dolů a po uplynulém čase provedl kontrolu. Uzávěr těsnil ve všech polohách a ani okolo ventilu ve víčku, neunikla ani kapka. Termoska Esbit plní naprosto spolehlivě svoji funkci. Tu lze ještě umocnit, správným výběrem a množstvím potraviny, kterou budete do termosky vkládat. Zjednodušeně se dá říct, že čím je potravina více tekutá, tím se dá ohřát na vyšší teplotu a díky tomu bude mít vyšší teplotu v termosce. Např. polévku můžete přivést až k bodu varu, což se vám u těstovin asi nepodaří, a tak je tedy vhodnější. Druhá a neméně důležitá věc je, kolik potraviny v termosce je. Při testu jsem do termosky vždy dal jednu porci, tzn., že termoska nebyla zcela plná a vždy tak 1/5 objemu připadala na vzduch. Tento vzduch pak urychluje chladnutí obsahu termosky. Pokud chcete, aby pokrm byl co nejvíce teplý, tak je více než vhodné termosku naplnit, tak aby byla plná až po víčko a obsahovala co nejméně vzduchu. Vojta
© 2018-2025 Recenze NEJEN střeleckých kurzůDesign by VP